Travel Journal

Riga (Latvia) "dutch log"

(Monday 4 June 2007) by Lynda
Even een snel bericht, over een halfuurtje vertrekt m'n bus naar Sigulda. Het wordt het klein Zwitserland van Letland genoemd dus ik ben benieuwd. De server heeft er volgens mij twee dagen uitgelegen, vond ik best wel frustrerend want ik had eindelijk een internetcafe met USB-gebeuren gevonden om m'n camera op aan te sluiten.
Freedom monument with frozen guards
Freedom monument with frozen guards


Vanaf Sigulda wil ik verder naar het noorden doorreizen en dan halverwege de week vertrek ik richting Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Het weer is hier geweldig, veel zon maar wel veel wind, die komt volgens mij uit de poolcirkel want hij is behoorlijk koud. Letland is een bijzonder land, ik zat net te ontbijten in een kafeterija, een soort cafe middenop de markt en de Letten lopen daar ook binnen voor ontbijt maar de meeste komen toch om 's morgens om half negen de eerste (dat mag je dan hopen) borrel naar binnen te gooien. De buitenlanders hebben de naam hier om zich te buiten te gaan aan drank, britten, zweden en andere nationaliteiten komen hier voor vrijgezellenfeesten, maar de Letten kunnen er zelf ook wat van.

Dan nog iets opvallends, het is hier echt heel lang licht 's avonds, het duurt nog 3 weken tot het midzomernachtfeest en dan blijft het de hele nacht licht. In Nederland blijft het ook lang licht 's avonds maar hier opvallend langer. Zal ook wel komen omdat ik best ver noordelijk zit. OK, ik ben er vandoor, ga m'n bus halen.

 


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active