Travel Journal

Moskou (Russia) "dutch log"

(Tuesday 19 June 2007) by Lynda
Treinreis naar Moskou ging goed en was eigenlijk niet echt spannend, 8 uur in de trein gezeten en beetje gelezen, beetje naar buiten gekeken. Zaterdagavond aangekomen in Moskou, gelukkig had ik vooraf via Internet een meisje gevonden die in Moskou woont en ons (Jenny en mij) van het station gehaald heeft en met ons meegegaan is naar het hostel. Heel lief en vooral praktisch want om zelf je weg te moeten vinden in een nieuwe stad in de metro waar je niets kan lezen.... best spannend.

St Basil's Cathedral
St Basil's Cathedral


De volgende dag is ze met ons meegegaan naar het Kremlin en 's middags zijn we naar de toeristenmarkt geweest. Stel je Disneyland voor maar dan de Sovjet-versie, heel bizar allemaal. Maar wel erg leuk om het gezien te hebben. Het Kremlin was ook indrukwekkend. Ik heb altijd gedacht dat het Kremlin 1 gebouw was ofzo, maar letterlijk vertaald is het gewoon "de vesting" dus het Kremlin is een lange muur met heel veel gebouwen en kerken erin. We zijn in bijna alle gebouwen geweest, helaas niet in de wapenkamer want die is nu omgetoverd in een museum en daar liggen alle juwelen tentoongesteld. Je moest er weer een apart kaartje voor kopen en die waren helaas uitverkocht.... wel jammer want ik had de juwelen van de tsaren en vooral de Faberge eieren graag willen zien.
Lenin's Tomb
Lenin's TombGisteren een rondvaart over de rivier gemaakt en alle gebouwen vanaf de rivier gezien. Bij het eindpunt weer op de metro gestapt en onderweg bij verschillende stations uitgestapt. De metro is echt heel erg indrukwekkend, alle wanden van marmer, grote beelden erin, schilderingen en enorme kroonluchters. In Nederland zouden alle spullen waarschijnlijk binnen een week gejat zijn of beklad. Zet je toch wel aan het denken dat het hier dus wel kan. De rest van de middag hebben we in een park gezeten en bier gedronken wat we onderweg gekocht hadden. Lekker in het zonnetje zitten en niets doen, heerlijk! Oh ja en een treinkaartje gekocht naar Vladimir voor vandaag. Ik had al een treinkaartje voor morgen maar heb besloten om een dag eerder te gaan, en een treinkaartje omruilen of veranderen vond ik wat te gecompliceerd dus ik heb gewoon een nieuwe gekocht, koste maar 10 euro dus dat vond ik niet echt de moeite waard om daar heel ingewikkeld over te doen. Kaartje kopen was nu al ingewikkeld genoeg. In het hostel hadden ze een brief voor me gemaakt in het russisch waarin stond wat ik precies wilde. En zowaar, het werkte, gewoon briefje aan de vrouw achter de kassa gegeven en geld en m'n paspoort en opeens..... een treinticket. Ik heb hem hier in het hostel nog wel even laten controleren want een treinticket kan ik dus ook niet lezen...

Vanmiddag om 2 uur dus naar Vladimir, dat is de oude hoofdstad van Rusland en als de Turken (of een ander volk, kan het me niet meer herinneren) lang geleden de stad niet veroverd hadden dan was het nu nog de hoofdstad geweest van Rusland. Leuk om te zien hoe dat soort relatief kleine voorvallen in de geschiedenis zo'n grote impact kunnen hebben. Na Vladimir wil ik door naar Suzdal, beide dorpen liggen in de Gouden Ring om Moskou heen en werden door de oude sovjetbazen gebruikt als locatie voor hun tweede huisje (daschja) en ze hebben speciaal een decreet uitgevaardigd dat er niets nieuws gebouwd mocht worden en dat is perfect nu want Suzdal schijnt nog helemaal uit mooie houten huisjes te bestaan..... ik ga het zien en zal jullie de foto's laten zien.

  • *Bling-Bling* by Jony
  • Fun and games.. by Still don't know?
  • feest der herkenning by Catrien Bruil
  • Hello dear by Karel


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2018 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active